Kipu yhdynnän jälkeen näytä pillu

Ennen kuin aloitit seksin harrastamisen, odotit kenties kärsimättömänä saadaksesi tietää, miltä se tuntuu. Ja ystäviltäsi ehkä kuulit, että kyseessä on maaginen asia, joka sinun tulisi kokea itse, jotta voisit todella ymmärtää miltä seksi tuntuu.

Kun seksiä kuvattiin sinulle taianomaisena asiana, ei mieleesi luultavasti juolahtanut, että myös kummalliset ja jopa kivuliaat asiat voivat kuulua asiaan seksin jälkeen. Joissakin elokuvissa seksi, kuten myös sitä edeltävä ja sen jälkeinen aika, kuvataan hyvin romanttisesta näkökulmasta.

Tällöin ei ollenkaan näytetä niitä epämukavia tilanteita, joita saattaa seksiin liittyen tulla ja jotka voivat alkuun tuntua hyvinkin hälyttäviltä. Yksi niistä asioista, joita elämä ihmiselle ajan kuluessa opettaa, on se, että seksin jälkeen olo ei aina ole mahtava. Tällä kertaa kerrommekin niistä yllättävistä asioista, joita seksin jälkeen saattaa tulla vastaan — oletko itse kokenut joitakin seuraavista tilanteista? Seksin jälkeen monella naisella on polttavaa tunnetta ja myöskin kutinaa.

Syitä tähän pyritään sitten selvittämään gynekologilla, ja kyseessä onkin yksi kaikkein tavallisimmista huolenaihesta vastaanotolle mentäessä. Tämä on pulma niillä naisilla, jotka juuri ovat astumassa  seksin  maailmaan, sillä he ovat usein huolissaan siitä, onko mahdollisesti kyseessä jokin sukupuolitauti tai muu vakava pulma. Kannattaa muistaa, että naisen anatomia koostuu emättimen aukosta ja virtsaputkesta, joka sijaitsee vain hieman emättimen yläpuolella.

Tämä alue saattaa ärtyä kondomin tai peniksen itsensä hiertäessä sitä, ja se voi reagoida jopa liukastevoiteiden käytön vuoksi. Naisella saattaa olla hiukan kutinaa tai polttavaa tunnetta virtsaamisen yhteydessä muutaman päivän ajan. Tämä oire on melkoisen tavallinen, ja se voi kestää muutamasta tunnista muutamaan päivään. Saatat kuitenkin tarvita virtsakokeen, jotta mahdollisuus tulehduksista voitaisiin sulkea pois.

Moni nainen on tästä häpeissään, eikä oikein halua puhua aiheesta, mutta syytä ei silti ole huoleen. Jos näin käy itsellesi, et ole ainoa, joka tuntee tarvetta keskeyttää seksi vessakäynnin vuoksi, joten voit olla täysin rauhassa. Tiesitkö, että jos  tunnet tarvetta käydä vessassa seksin aikana, tämä johtuu siitä, että olet lähellä yhtä parhaista tuntemuksista, joita nainen voi kokea? Yhdynnässä penis voi stimuloida naisen G-pistettä, ja tämä aiheuttaa tunteen siitä, että tarvitsee käydä vessassa.

Joskus stimulaatio on niin runsasta, että seksin jälkeenkin saatat tuntea tarpeelliseksi käydä vessassa. Tämä riippuu myös siitä, missä asennossa yhdyntä tapahtuu, ja siitä, kuinka se vaikuttaa naisen sisäisiin tuntemuksiin. On tärkeää, että luotat kumppaniisi tarpeeksi, jotta voit viestiä näistä asioista. Näin kumpikaan osapuoli ei ylläty, kun kyseiset ilmiöt  jotka ovat täysin normaaleja tulevat vastaan.

Noin yksi kymmenestä naisesta kokee kevyttä emättimestä tulevaa verenvuotoa sen jälkeen, kun hän on ollut yhdynnässä. Tämä vuoto loppuu yleensä yhden tai kahden päivän kuluttua. Koska kummankin kysymykset koskevat sukuelinten alueen kiputiloja, niin vastaan teille nyt yhdessä.

Minun on mahdotonta sanoa varmaksi, mistä teillä kummallakin on kivuissa kyse, mutta kerron nyt muutamista kiputiloista. Teen tämän osin siksi, että joku muukin palstaa lukeva voi saada tästä vinkkejä. Kummankin kivut vaativat tarkempaa tutkimusta asian selvittämiseksi. Kivut sukuelinten alueella seksin aikana, sen jälkeen tai muissa oloissa voivat liittyä mm. Sukuelinten kiputiloissa sairauksista kyseeseen voisi tulla vulvodynia häpyalueen, ulkosynnyttimien tai ulkoisten sukupuolielinten kiputilaa , jossa on hyvin moninaisia oireita.

Tähän aiheeseen kannattaa perehtyä täällä http: Taudin toteaminen on haastavaa, ja suosittelenkin kääntymään kokeneen gynekologin puoleen, jos tuon linkin lukeminen herättää itsessä ajatuksia, että kivuissa syy voisi löytyä tästä. Toinen sairaus joka tulee mieleen voi olla endometrioosi kohdun limakalvon pesäkesirottumatauti , joka voi aiheuttaa myös kipuja sukuelinten alueelle ja myös kipuja kuukautisiin liittyen.

Endometrioosista saa hyvää tietoa täältä http: Hormonaalinen ehkäisy voi vaikuttaa kohdun limakalvojen kuntoon, ja tehdä niistä herkemmät vaikka olisikin seksiin liittyvää kostumista. Osa kivuista voi siis liittyä siihen. Myös jotkut ihosairaudet tai virtsarakonsairaudet voivat aiheuttaa kiputiloja sukuelinten alueelle. Nimimerkki Sussu tuot esiin kivun myös vulvan alueella, jos olet ollut pitkään ilman seksiä.

Kiihottuessa sukuelinten alueen verenkierto lisääntyy eli voisiko syy löytyä verenkierrosta? Ikävä kyllä nyt en voi kuin antaa ehdotuksia, mistä asioista voi olla kyse enkä usko kenenkään muunkaan uskaltavan sanoa kummallekaan varmaa syytä kipuihin ilman tarkempaa tutkimusta.

Kipujen jatkuessa suosittelen kumpaakin varaamaan ajan gynekologille, jossa asiaa voidaan selvittää tarkemmin.

RFSU - muutakin kuin kondomeja RFSU on kondomeja ja muita tuotteita, seksuaalikasvatusta, mielipiteisiin vaikuttamista, seksuaalipolitiikkaa, klinikoita, koulutiedottajia ja paljon muuta. Riina Kairulahti, 45, pääsi eroon jatkuvista. Hankolainen Riina Kairulahti joutui syömään päivittäin särkylääkkeitä koviin kipuihinsa.

Nyt hänen vointinsa on erittäin hyvä. Kommentit Näytä lisää Kommentointi on päättynyt. Hissikori putosi 8 metriä sairaalan työmaalla Porissa — asennustöissä ollut mies loukkaantui vakavasti.

Kipu yhdynnän jälkeen näytä pillu

Kai pitäis liukastetta hommata. Sitä ei saa pidellä kuivana, eikä liukkarin kanssakaan hangata kovasti, rikkihän se menee. Kun koskee jälkeenpäin emättimen suulle niin sattuu. Aina kun harrastin seksiä ilman kumia, aina sama polttelu ja kirvely ja nuorempana itkin kun kipu oli jotain käsittämätöntä. Oletko varma, että haluat jatkaa?

Kipu yhdynnän jälkeen näytä pillu

Jos toinen puolisko on tätä ajatusta vastaan, niin on kyllä sen verran lapsellista käytöstä, että voisi sitten saman tien jättää ne housut jalkaan. Sorry, mut on vaan niin ikävä kuulla aina sama asia, että kun kondomi on niin kauhea, niin tyttöystävää sitten "painostetaan" syömään hormoneja, vaikka ne eivät sopisikaan hänelle. Koska minuakin särkee vaginan ala reunasta se on semmoista polttelua ja kirvelyä, seksin jälkeen voi olla että päivä parin kestää, mutta kuukautisten aikana tai sen jälkeen ei ole mitään.

Mullakin on samoja vaivoja ollut jo vähän päälle 6kk. Joskus seksi on sujunu ihan hyvin, mutta useimmiten kirvelee ja polttaa jälkeenpäin. Lääkkeitä on määrätty hiivasieneen ja kondyloomaan vaikka ei edes ollut varmaa että mulla oli niitä sairauksia. Viimeksi eilen kävin gynellä ja multa otettiin papa, jos se nyt sit näyttäis jotain. Tämä lääkäri nyt taas kehotti mua aina rasvaamaan "paikkoja" peseytymisen jälkeen, farkkuja tulisi pitää niin vähän kuin mahdollista ja yöt tulisi mielellään nukkua alasti.

Pikkuhousunsuojat on ehdottomasti ei. Toivottavasti nää ohjeet nyt auttais ja pääsisin kohta nauttimaan seksistä poikaystävän kanssa. Kiitos kaikille vastauksista, lohduttaa vähän tietää ettei ole ainoa joka tästä kärsii. Kipeän oireet kuulostaa just ihan samoilta kuin minun Mutta minulle joku gynekologi sanoi että juuri ennen ja jälkeen vai oliko se vain jälkeen kuukautisia limakalvot ovat herkimmillään, eli ota siitä sitten selvää.

Eli ilmeisesti sain virtsiksen aina seksin jälkeen. Aloitin hormoniehkäisyn osin tietysti siksi että onhan se helpompaa tavallaan kuin kondomin kanssa räpläys, mutta myös siksi että se pitää hormonikierron tasaisempana ja ehkäisee näin virtsatientulehdusta. Eli minua ei siis ole painostettu hormoneihin.. Ainahan sitä voi olla ehkäisemättä kokonaan tai selibaatissa?? Todettiinko sulla siis virtsatietulehdus otettiin näytteet vai muuten vaan hoidettiin, jos oireet muistuttivat tuota tulehdusta.

Kysyn tätä vaan siksi, että myös vestibuliitti voi aiheuttaa tulehduksen kaltaisia oireita polttelua emättimessä, joka voi esiintyä tosiaan vasta parin päivän päästä yhdynnästä, yhdyntäkipua, ylipäätään kipeää alapäätä ja usein epäilläänkin virtsatietulehdusta vestibuliitin yhteydessä. Tuo on vielä sen verran huonosti tunnettu vaiva, ettei kaikki lääkärit tunnista Vestibuliitista löytyy tietoa ainakin joistain aijemmista viesteistä.

Ja voihan toki olla, että olet kärsinyt sekä pissataudista että vestibuliitista, jos kivut edelleen jatkuvat. Jaa a, vestibuliitista en ole koskaan kuullutkaan. Mutta useampaan kertaan on todettu virtsatientulehdus. Ja tullut uudestaan, ja hoidettu uudestaan. En epäile yhtään etteikö alkuvaiheessa olisi voinut olla muutakin tulehdusta, mutta nyt tilanne on siis se, ettei virtsatientulehdusta ole luulisin, ei ole otettu testiä ja kipuja on siis vain juuri yhdynnän jälkeen se noin puoli tuntia, senkin jälkeen herkkä.

Mulla oli sama homma, seksin jälkeen pissatessa kipu oli jotain aivan kamalaa. Virtsatulehdusta epäiltiin, mutta sitä ei ollut. Sensijaan löytyi hiivatulehdus ja emätintulehdus, jota ei kuulemma "välttämättä tarvi hoitaa"!? Vaadin lääkkeet ja sain viikon antibioottikuurin, jota terkkari kuvasi "rankaksi".

Se kuitenkin auttoi välittömästi: Jos sinulta ei ole tarkistettu noita e. Joo, joka yhdynnän jälkeen tuntuu että limakalvot emättimen suun ympäriltä jotenkin rikkoutuu, välillä tulee ihan vähän vertakin, ja kirvelee pirusti varsinkin kun käy pissalla, ja vielä päiväkin sen jälkeen on arka. Kävely ja istuminenkin tuottaa yleensä jonkin asteista kipua limakalvoilla. Liukkaria käytetään joka kerta vaikkei ehkä tarvetta olisi, mutta sekään ei tunnu lieventävän oireita.

Pientä helpotusta saa bepanthen voiteesta, jota laitan heti yhdynnän ja alapesun jälkeen limakalvoille. Nuvaring menossa vaihtoon, tiedä sitten johtuuko kyseinen vaiva siitä. En tiedä liittyykö tää nyt tähän mitenkään, mut mulla kans ollu monta virtsatulehdusta nyt peräkkäin.

Lääkärille on aika tiistaina ja sukupuolitauti testeissä käyty eikun odottelemaan vastausta. Noh niin mutta yleensä mulla ei oo ollu yhdynnässä mitään kipuja kunnes nyt sitten harrastin seksiä mieheni kanssa ja aivan jumalaton vatsa kipu tuli sen jälkeen. Sitten ei mennyt kauaa kun kävin oksentamassa Nyt ottanut särkylääkettä mutta tuntuu ettei millään meinaa mennä ohi..

Itellä kanssa vähän samaa vaivaa. Mitä voin itse tehdä, ettei jalkateräni puudu? Kun joudun seisomaan se tuntuu suorastaan kipuna. Käyn lenkilläkin, eikä se silloin tunnu. Olen yli 60 vuotias, mutta kävelen ja pyöräilen joka päivä.

Onko kukaan testannut ns. Paikat "tulessa" seksin jälkeen, emättimen suu kipeä ja kutiseva. Etsi Toggle navigation Valikko. Keskustelu24 Terveys Kysy terveydestä Paikat "tulessa" seksin jälkeen, emättimen suu kipeä ja kutiseva Paikat "tulessa" seksin jälkeen, emättimen suu kipeä ja kutiseva aiaiai1 Tää on ärsyttävä ongelma.

Käytin monta vuotta ehkäisynä Yasminellea ja silloin seksi tuntui ihan kamalalta. Sattui, tuntui että paikat repeää, viiltävää kipua, ja sen jälkeen paikat olivat kuin tulessa ja herkät monta päivää.

Kuminkin kanssa sattui, mutta kipu oli lievempää koska mies ei lauennut silloin sisääni. Nyt olen vaihtanut Nuvaringiin. Ilokseni olen huomannut olevani kostempi, joten seksi ei satu niin paljon saati ollenkaan. Joskus saattaa tulla pientä epämukavaa tunnetta, mutta kumin ja liukasteen kanssa kaikki on täydellistä.

Tämä on parantanut meidän seksielämää. Nyt sitten koitimme ilman kumia. Okei, ei se sattunut niin paljoa. Ei itseasiassa yhdynnän aikana ollenkaan. Mutta taas esiintyi miehen laukeamisen jälkeen kirvelyä ja inhottavaa kuumotusta.

Tavallaan meni ohi nopeammin kuin ennen, mutta seuraavana päivänä tuntuu että vois raapia paikat verille. Emättimen suu on ihan kipeä. Voiko sperma ja hankaus tehdä paikat kipeäksi? Kuitenkin kumin kanssa en tunne jälkeenpäin kipua. Olen käyttänyt hiivalääkkeitä, mutta en ole huomannut erityistä vaikutusta. Mikä ihme tässä nyt on? Limakalvosi taitavat olla allergiset miehesi spermalle.

Enkä sano tätä leikilläni, vaan näin voi ihan oikeasti olla. Spermanlaatu on happamuudeltaan täysin päivastainen, mikä emättimessä on. Minulla kirvelee ja kuumottaa myös seksin jälkeen ja vielä seuraavana päivänä. Nykyään meillä on seksiä niin harvakseltaan, että paikat ehtii toipua hyvin ennen seuraavaa kertaa. Silloin joskus aiemmin, paikat olivat jatkuvasti punaisena ja oli tuskaa olla. Viime kerrasta on jo kaks kolme päivää ja voisin vaan raapia ja raapia!!

Mut tiedän ettei saa. Alapää on ainoastaan kipeä tuosta emättimen suulta ja hieman sisemmistä häppäreistä. Ei tunnu auttavan Bebanthenkaan.

Olenko tuomittu saamaan hiivan joka kerran jälkeen tai allergisen reaktion. Lääkäritkin vähättelee koko ongelmaa ja tunkee vaan hiiva lääke reseptejä.

Mieskin on laittanu Canestenit viikon ajan, joten ei pitäis hiivaakaan sillä olla. Sain sellaisen käsityksen että sperma allergia olis jotenkin harvinainen, jonkun jutun luettuani. Olen kyllä kuullut että sperma edistää hiivasientä mukavasti. Kumin kanssa kuitenkaan ei mitään ongelmia jos liukasteet on kunnossa. Muistan kärsineeni aina tästä sperma allergiasta tai mistä lie.

Aina kun harrastin seksiä ilman kumia, aina sama polttelu ja kirvely ja nuorempana itkin kun kipu oli jotain käsittämätöntä. Yasminellen kanssa varmaan edisti kipua vielä se kuivuuskin. En ole pystynyt pitkään aikaan nauttimaan seksistä juuri tuon kivun takia. Nyt kun melkein näin valoa tunnelin päässä niinei, takas maan pinnalle. Pientä parannusta, mutta olis kiva nauttia oikeasti.